🇸🇪 Bästa svenska ekonomipoddar 2021

Här har vi samlat alla de bästa svenska ekonomipoddar med fokus mot börs, men även tematiska poddar som Den digitala draken och Breakit Podcast. Är man ute efter börscase är Market Makers eller Affärsvärlden Analys två poddar som vi rekommenderar skarpt. Men hela denna listan håller hög kvalitet och är givna prenumerationer enligt oss.

1. Penserpodden

Penserpodden är en podd om aktier, börs och marknad där några av våra mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt ifrån stora till små bolag, diskuterar aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

2. Kvalitetsaktiepodden

Här diskuteras i huvudsak aktier i kvalitetsbolag som kan handlas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin som ligger till grund för samtalet är inspirerad av Warren Buffett och Peter Lynch.

3. Affärsvärlden Analys

Affarsvärlden Analys handlar om börs, aktier och allt mellan himmel och jord som påverkar marknaden, näringslivet och ditt sparkapital. Podcasten leds av Peter Benson som tillsammans med kollegor och gäster blandar högt och lågt och rör sig från mikrobolag till makrofrågor och tillbaka igen.

4. Market Makers

Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten släpps varje torsdag och är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster.Podden görs av twitterprofilerna Fabian Franzén och Niklas Aldén.

5. Fill or Kill

Fill or Kill är en av Sveriges ledande podcasts inom börs och finans, podden drivs av två anonyma daytraders (Lonewolf och Phukettrader) med ett outtömligt intresse för allt som rör trading. Avsnitten släpps en gång per vecka och behandlar alltifrån relevanta händelser på världens börser, daytrading som yrke och mycket mer.

6. Börspodden

Börspodden drivs av Johan & John, två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden delar varje vecka med sig av sina tankar och idéer. Hör herrarna diskutera aktuella aktier, berätta skrönor från marknaden och dela med sig av rykten ”på stan”.

7. Investerarens Podcast

Investerarens Podcast är fortsättningen på #PrataPengar och drivs av Nicklas Andersson. Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar!

8. Affärsvärlden Magasin

En djupdykning i det senaste ur Affärsvärldens journalistik med reportage och intervjuer av Helene Rothstein varje måndag.

9. Börssnack med Hansén & Olavi

Det senaste inom börsen och vad som styr de finansiella marknaderna med Erik Hansén och Jonas Olavi!

10. Kapitalet|En podd om ekonomi

Varför är avokado så dyrt? Hur mycket tjänar låtskrivarna bakom Rednex? Vem bestämmer när det är lågkonjunktur? Med välproducerade berättelser från samhällets alla hörn, tar Kapitalet med dig ned under världsekonomins motorhuv, i hopp om att kunna reda ut hur vi människor egentligen fungerar.

11. Game of Stocks

Game of stocks är en podcast om aktier och investeringar med ett fokus på fundamentala bolagsanalyser. Drivs av Douglas Forsling & Danesh Zare.

12. Breakits Podcast

Breakits podcast är en podcast med fokus på framtidens affärer. Varje vecka tar Katarina Andersson och Breakits reportrar med dig bakom kulisserna i det nya näringslivet och ger dig insikterna som gör dig till den smartaste personen vid kaffeautomaten.

13. Aktiepodden av Aktiespararna

Aktiespararnas podcast där de pratar börs, makro och enskilda aktier.

14. Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Programledare är Jesper Norberg, Ellinor Beckett, Karl Lans och Pär Ståhl.

15. Den Digitala Draken

En podcast om digitala fenomen i Kina. Podden är gjord av Jacob Loven och Tom Xiong.

16. Digitalpodden

En podcast om startup-scenen, riskkapitalet och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet. Ges ut av DI Digital.

17. #Sparpodden

#sparpodden – en podd om sparande och investeringar gjord av Nordnet.Nytt avsnitt varje onsdag med programledaren Alexander Gustafsson.

🇬🇧🇺🇸 Bästa ekonomipoddar på engelska 2021

Här har vi samlat de bästa ekonomipoddarna på engelska. Givetvis är utbudet mycket större och det är svårt att sålla bland alla ekonomipoddar som finns. Men hela denna listan håller hög kvalitet och är givna prenumerationer enligt oss.

1. Land of the Giants

Facebook. Apple. Amazon. Netflix. Google. Facebook. Dessa fem tekniska giganter har förändrat världen. Men hur? Och till vilken kostnad? Här går Recode igenom historian bakom bolagens framgång och varför så mycket kretsar kring dessa bolagen.

2. Motley Fool Money

Följ med värden Chris Hill och en panel av Motley Fool-investeringsanalytiker varje vecka när de täcker veckans viktigaste affärsnyheter och finansiella rubriker, samtidigt som aktiemarknadens konsekvenser för investerare bryts ner. Dessutom intervjuer med bästsäljande författare, branschexperter och en inblick i aktier på vår radar. Nya avsnitt tillgängliga varje fredag.

3. MarketFoolery

Motley Fools dagliga titt på aktier i nyheterna, de bästa affärs- / investeringsberättelserna och tillfälliga tangenter.

4. Pivot

Varje tisdag och fredag erbjuder Recodes Kara Swisher och NYU-professor Scott Galloway skarpa, ofiltrerade insikter om de största berättelserna inom teknik, affärer och politik. De gör djärva förutsägelser, väljer vinnare och förlorare och skämtar och skämtar som ingen annan. När allt kommer omkring kommer stor granskning med stor kraft. Från New York Magazine och Vox Media Podcast Network.

5. Mega-Brands: Investing in Mega Trends & the Mega Brands Best Positioned to Add Value to Your Wallet

Mega-Brands är en podcast för investerare och finansiella rådgivare som vill hålla koll på de mest kraftfulla megatrenderna som händer runt om i världen. I dessa podcasts diskuterar vi det globala konsumentutgifts temat på 44 biljoner dollar / år samt andra trender som: Artificiell intelligens, digitalisering och upplevelsekonomin. Låt oss tjäna lite pengar på att investera i Mega-Brands!

6. Stock Stories | Case Studies and Mental Models for Individual Investors

Vilka aktier äger du och varför äger du dem? Vilka är de grundläggande faktorerna som i slutändan driver avkastningen på aktiemarknaden?Podden är skapad av Alex Mason, en enskild investerare och du som lyssnare får följa med på en resa på de bästa aktietipsen och case som Alex hittar. Målet med podden är att förbättra din investeringsprocess med kunskap och insikt genom fallstudier av riktiga företag.

7. FYI – For Your Innovation

FYI – For Your Innovation Podcast erbjuder en intellektuell diskussion om den senaste utvecklingen inom störande innovation – driven av forskning, nyheter, kontroverser, företag och tekniska genombrott.

8. Mad Money w/ Jim Cramer

“Mad Money” tar tittarna in i hjärnan hos en av Wall Streets mest respekterade och framgångsrika penningförvaltare gratis. Jim Cramer är lyssnarnas personliga guide genom den förvirrande djungeln med investeringar i Wall Street, och navigerar genom möjligheter och fallgropar med ett mål i åtanke – för att hjälpa dig att tjäna pengar. “Mad Money” presenterar Jim Cramers oöverträffade brinnande åsikter och den populära Lightning Round, där han ger sina köp, säljer och håller åsikter om aktier till uppringare.

9. The Vergecast

Detta är The Vergecast, flaggskeppspodcasten från The Verge. Podden ges ut varje fredag av Nilay Patel och Dieter Bohn. Följ med dem varje vecka för en rolig, djupt nördig, ofta off-the-rails-konversation om vad som händer nu inom teknik och prylar.