Lapilap lap - Lapplands nya reseguide

Vi på Lapilap lap älskar norrland och vårt Lappland! Därför har vi har skapat en blogg tillägnad dig som gillar friluftsliv, du som nödvändigtvis inte vill ligga på stranden en vecka under semestern, men också även för dig som är lite mer nyfiken på att ta turen upp till vårt vilda norr för att uppleva en utav Europas sista orörda vildmarker. Välkomna att kika runt och få djupare information om regionen, vad man kan göra samt äta, dricka och hur man reser hit!

Namnet Lapilap lap:

Lapilap lap är inspirerat självklart från regionens namn. Med detta sagt, vi vill också vara tydliga med att det är relaterat till ordet lapplänningar, och inte lappar, som är ett gammalt ord som är kränkande för samer.

Hur vi kom på idén Lapilap lap:

Varför denna Lapilap lap- blogg då? Jo, då vi under många år och decennier har rest runt i Sveriges mest nordliga landskap tänkte vi att det kanske inte finns så mycket allmän information samlad på en plats gällande platsen. De flesta sidor är på engelska, och därför bestämde vi oss för att skapa en sida som är mer inriktad mot svenskar och de som har funderat på att göra resan upp till oss!

Vilka platser är ett måste att se enligt Lapilap lap:

Vi på Lapilap lap rekommenderar starkt först och främst ishotellet! Denna plats är helt unik på jorden och bör upplevas någon gång i livet, speciellt om man är från Sverige! Sedan finns ju klassikerna så som att se norrsken, midsommarsolen samt att gå längs en och annan vandringsstig något som vi på Lapipap lap menar är en del av Lapplands DNA!