Skaffa hemförsäkring

Ska du inom kort flytta till en egen bostad? Oavsett om du kommer att hyra eller äga din lägenhet eller ditt hus är det viktigt att du ordnar en sak på förhand. Det handlar om att skaffa hemförsäkring. Om du väljer att teckna försäkringen i god tid före flytten kan du vanligtvis själv välja vilket datum som försäkringen ska börja gälla. På så sätt kan du känna dig trygg i vetskapen att du har en försäkring på plats när du flyttar in. 

Att teckna en hemförsäkring

Eftersom alla behöver ha en hemförsäkring är det naturligtvis av stor vikt att det är enkelt att teckna en sådan. Det har försäkringsbolagen sett till att det är. Numera behöver du inte ens ringa försäkringsbolaget om du inte vill. De flesta bolag erbjuder kunderna möjlighet att teckna olika typer av försäkringar via ett formulär på webben. En hemförsäkring brukar vara en av de försäkringar som går att teckna på detta sätt. Det innebär att du inte behöver anpassa dig till företagens öppettider. Du kan surfa in på hemsidan när som helst på dygnet och skaffa försäkringen. Det går att låta hemförsäkringen börja gälla direkt, om du redan håller på att flytta in. Det går också att välja ett senare startdatum om du inte flyttar riktigt än. Vid tecknandet får du fylla i en del grundläggande information, som vilken adress och vilken fastighet du flyttar till, vem som är försäkringstagare och vilka övriga som eventuellt kommer att bo i bostaden och därmed ska omfattas av försäkringen.

Att tänka på när du ska skaffa hemförsäkring

Att teckna en hemförsäkring är enkelt, det har vi redan konstaterat. Men hur är det med steget innan? Det som handlar om att välja vilket försäkringsbolag du ska teckna din försäkring hos. Är det också enkelt, eller är det mer komplicerat? Svaret är dessvärre inte enkelt. Det beror helt enkelt på. Vissa tycker att det är väldigt enkelt, på grund av att de helst vill ha alla försäkringar samlade hos samma bolag, eftersom det blir enklare och eftersom det brukar ge rabatt på premien. Många väljer av den anledningen att teckna en hemförsäkring hos samma försäkringsbolag som de har personförsäkringar, fordonsförsäkringar och eventuella djurförsäkringar hos. Det kan många gånger vara praktiskt, och ibland är det den bästa lösningen. Andra gånger kan det löna sig att jämföra hemförsäkringar och välja ett bolag som har en mer fördelaktig lösning. En hemförsäkring brukar oftast inte ha någon särskilt dyr månadspremie. Därför brukar det inte vara nödvändigt att låta priset fälla avgörandet. Däremot kan det skilja en del när det kommer till villkor och vad som ingår. I vissa hemförsäkringar ingår till exempel ett skydd som täcker försvunnet bagage om du befinner dig på resande fot. Ett reseskydd brukar också kunna ingå. Det är sådant som du kanske inte förknippar med en hemförsäkring, eftersom du ju befinner dig långt från hemmets trygga vrå när du behöver en sådan försäkring, men faktum är att just reseskydd ofta ingår i den här typen av försäkringsskydd. Se därför till att välja en hemförsäkring som är så omfattande som möjligt.