Spara pengar på att köpa dörrbeslag istället för att byta hela dörren

Ett dörrbeslag är egentligen ett dörrhandtag. Många som har tänkt att renovera har ofta inte obegränsat med resurser vilket kan göra att man hela tiden måste kompromissa. 

Men, genom att vara lite extra smart kan du spara in mycket, vilket då ger dig möjligheten att spendera pengarna på andra saker som du skulle vilja ordna till. 

Något som du sällen behöver göra är att byta dörrar. Men när du ska renovera brukar du vilja byta till dörrar som passar den nya färgsättningen. 

Ett tips som du kan spara in väldigt mycket pengar på är att endast byta dörrbeslag och måla om dörren. 

Dörrbeslag är inte dyra, men kan ge känslan av en helt ny dörr. 

Nedan finner ni fem ytterligare tips för en billigare renovering:

1.Gör en budget

Börja med att göra en budget för din renovering – men se till att det finns utrymme för misstag och oförutsedda utgifter. Håll sedan stenhårt i pengarna. Var något betydligt dyrare än du planerat kanske du ska tänka om och gå en annan väg. 

2. Planera

Gör en plan över hur renoveringen av ditt hem ska gå till och hur mycket tid som ska läggas vart. Ett bra tips är att hålla sig till ett rum i taget. Detta då man undviker situationer som ett utrivet golv i vardagsrummet, ingen toalett i badrummet och en riven vägg i köket – och sedan inte har råd eller ork att avsluta alla projekt. Det blir dessutom betydligt mindre stökigt. 

3. Jaga bästa priset

Nöj dig aldrig med första bästa pris. Se till att ha stenkoll på de olika bygg- och inredningsvaruhusen i området och när de har rea, jaga rabattkoder på nätet samt ställ flera hantverkare mot varandra och låt de tävla om dig som kund. Det kommer att löna sig. Du kan jämföra priser från Hantverkare och Snickare genom att begära in kostnadsförslag från olika firmor.

4. Var noggrann och kräsen

Ta dig tid att ställa frågor om den tjänst eller produkt du är intresserad av. Är det verkligen så stor skillnad på till exempel en kommod som kostar 30 000 och en som kostar 5 000 kronor? Läs omdömen och be om referenser. Dyrast är inte alltid bäst. 

5. Våga pruta

Även om det handlar om enstaka hundralappar kan det bli större summor i längden. Argument för att få ned priset kan till exempel vara att artikeln snart utgår, att det är en stor rea på gång eller att du handlar mycket hos en och samma butik. Var bestämd och tydlig när du prutar, men se till att hålla en god ton!