Tips för ett billigare körkort

Kostnader för att ta körkort kan lätt gå överstyr. Så här har du några tips på hur du kan minska kostnaderna för körkortet.

Begagnade böcker:

Kolla runt bland vänner och bekanta efter kursmaterial innan du lägger ner pengar på att köpa en helt ny bok. Det kan även vara så att biblioteket där du bor har böcker som du kan låna. Tänk bara på att för gamla böcker kan innehålla information som inte stämmer överens med det som gäller idag. Det är mycket möjligt att lagar och regler har förändrats så försök hitta kursmaterial som inte är mer än några år gamla. 

Använd teori appar:

Ett annat sätt att spara in pengar på är att använda sig av de teori appar som finns där ute. Trots att de kostar en slant är det fortfarande betydligt mycket billigare än att köpa böcker och annat material. Sen är det väldigt smidigt att ha all information tillgängligt när som helst i din telefon. Du kan plugga till ditt körkort när som helst, var som helst.

Övningskör privat:

Självfallet är det mycket billigare att övningsköra privat än med en körskola. Det enda du behöver är en handledare fyller alla kraven och är någorlunda pedagogisk i sitt lärande och har en rimlig dos tålamod.

Köp paket hos körskolan:

Ett annat tips är att köpa ett paket hos körskolan som inkluderar så mycket som möjligt som du behöver för ditt körkort. Det finns ofta ett standardpaket som innehåller ett par körlektioner, teori, riskettan och halkbana. Använd körlektionerna för saker du specifikt behöver hjälp med eller tycker är extra svårt.

Ta körkort för automat:

Generellt sätt kräver körkort för automat färre lektioner och är lättare att lära sig. Så vill du spara lite tid och pengar kan det vara en ide att överväga att ta körkort för enbart automat. Sen är det ju så att tekniken i bilarna går fort fram och förändras fort, det blir fler och fler bilar som är automatväxlade och de äldre bilarna sakta men säkert fasas ut.

För er som vill ta körlektioner i stockholm kan vi rekommendera JP’s Trafikskola i Sundbyberg.